Voet- en teengymnastiek

Uw handen zijn altijd in beweging, maar uw voeten zitten vaak stil in uw schoenen. Naast pedicure behandelingen geeft Voetmove daarom ook voet- en teen gymnastiek. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en houdt de spieren en gewrichten van de voet in optimale conditie. Heel belangrijk als u bijvoorbeeld veel op bed ligt of zittend werk verricht.

 

Zowel voor jong als oud

Houdt uw spieren en gewrichten soepel door uw voeten en tenen zo veel mogelijk te bewegen. Laat uw kinderen op jonge leeftijd spelen met hun tenen of oefeningen doen zoals het oprapen van een potlood. Hier hebben zij de rest van hun leven voordeel van. Iedere dag 15 minuten voetengymnastiek is al genoeg om de voeten van uw kind te versterken.

Ligt u veel op bed of verricht u zittend werk, dan bewegen uw voeten nauwelijks. U heeft wellicht last van koude voeten. Dit komt omdat uw bloedcirculatie vermindert. Bij ouderen worden de gewrichten vaak stijf. U kunt niet meer zo gemakkelijk opstaan of lopen. De doorbloeding moet eerst weer op gang worden gebracht. Dit kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten. Probeer daarom de beweeglijkheid van uw voeten zo optimaal mogelijk te houden door regelmatig oefeningen te doen met uw tenen en voeten.

 

Bewegen met Voetmove

Voetmove is gespecialiseerd in de voet- en teengymnastiek en helpt u om uw voeten in conditie te houden. De pedicure doet oefeningen met u en geeft u ook oefeningen die u zelf kunt herhalen. Daarbij adviseert de pedicure u welke oefeningen en welke frequentie het beste resultaat voor u oplevert.